Skip to content

De Regenboogprinses – De Bakker

Ebook

Attie Dottinga

Recensie: De regenboogprinses.

Van Ann Alaerts

Door Attie Dottinga

Het verhaal gaat over een prinses Catherine die wil weten hoe haar onderdanen leven. Doet zich voor als een zwerfster die Lilly heet en komt in contact met de bakker. Ze komt zo terecht in het gezin waarvan de moeder ziek is en waar plotseling een van de kinderen verdwijnt.
Het verhaal is met veel dialoog geschreven. In het Vlaams waardoor het als Nederlandse even wennen was. De gebeurtenissen zijn heftig en in tegenstelling tot wat de sprookjesachtige titel doet vermoeden.

Anita – Een verhaal van een verzetsvrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog

Paperback & Ebook

Overzichtelijk verhaal - Wijna Pronk

Overzichtelijk verhaal

ebook door Wijna Pronk 11 april 2021

Ik las het ebook Anita van Ann Alaerts

Het gaat over Anita die ons meeneemt door haar leven tijdens de Eerste en Tweede wereldoorlog en de tijd na de oorlog
Anita groeit op in een groot gezin wat tijdens de Eerste Wereldoorlog moet vluchten vanuit Belgie naar Nederland om later weer terug te keren naar Belgie

Wat ik er van vind

Het boek word beschreven in de ik-vorm .
Het leest vlot en gemakkelijk en neemt je mee door haar leven .
Wat toch best wel erg heftig was als je alles goed bedenkt .
Het verhaal vond ik erg boeiend , maar jammer genoeg mis ik veel meer diepgang waardoor je het verhaal in word gezogen .
Het geeft een goed overzicht over haar leven , maar mist net dat stukje waardoor je nog dieper in het verhaal gaat zitten zodat je op het puntje van je stoel blijft zitten
Je krijgt wel inzicht in de rol van het verzet waar Anita ook haar steentje aan heeeft bijgedragen , en wat toch nog steeds onze respect verdient .

Nu leest het als een korte biografie over Anita haar leven , waar ik graag net wat meer van zou willen weten .

Van mij krijgt het 3 sterren

Bijzonder verhaal van een verschrikkelijke periode - Soraya Latten

Bijzonder verhaal van een verschrikkelijke periode

Door Soraya Latten

Het leven van Anita is nooit simpel geweest, ze maakte de eerste wereldoorlog mee waarbij haar ouders moesten vluchten naar Nederland nadat hun huis was geconfisceerd door de Duitsers. Na de oorlog lijkt het leven in rustiger vaarwater te raken en trouwt Anita maar dan begint de tweede wereldoorlog en besluit Anita niet opnieuw over zich te laten heenlopen en sluit ze zich aan bij het verzet.

Anita is een boek wat me aan de ene kant heeft kunnen raken door het bijzondere verhaal wat wordt verteld en de details die het bevat over de eerste en tweede wereldoorlog waardoor je je als lezer, die waarschijnlijk geen van beide hebt meegemaakt, wordt geraakt door de ervaringen en de verschrikkelijke dingen die in deze periodes voorkwamen.

Maar ondanks dat het verhaal me in dat opzicht raakte kon het me niet goed vasthouden. Dit kwam door de manier waarop het verhaal is geschreven. De personages blijven net te vlak waardoor je je als lezer niet zo goed kunt inleven in hun emoties. Daarnaast is de manier van vertellen ook eentje waarin weinig gevoel doorklinkt waardoor het allemaal net te vlak aanvoelt om mij echt te kunnen raken en het verhaal mij daardoor helaas ook niet zal bijblijven.

Toch heb ik het boek vrij vlot uitgelezen omdat het verhaal ondanks de bovengenoemde puntjes wel erg vlot geschreven was en ik toch meer wilde weten over wat er zou gebeuren met het hoofdpersonage.

Ann Alaerts heeft met Anita zeker laten zien dat ze een prima verhaal kan neerzetten maar ik denk dat als ze iets meer de diepte ingaat zullen haar verhalen echt goed worden en mij net iets meer trekken. Juist omdat ik dit potentieel zich bij de schrijfster ben ik erg benieuwd wat er nog meer uit haar pen zal verschijnen en zal ik zeker haar volgende boek gaan lezen.

Ann Alaerts is geboren in Diest en werd in haar jeugd vaak gepest door haar medeleerlingen, hierdoor trok ze zich vaak terug in haar eigen fantasiewereld. Ze volgde een opleiding Accountancy en werkt sinds het afronden van haar studie bij haar ouders in hun boekhoudkantoor. Momenteel heeft ze twee boeken op haar naam staan De Regenboogprinses en Anita, de laatst genoemde is gebaseerd op het leven van haar overgrootmoeder.

Kort maar krachtig - Valky1974

Kort maar krachtig

ebook door Valky1974 04 maart 2021

Het verhaal speelt zich af in de eerste wereldoorlog. Waarna Anita een verzetsstrijder wordt in de 2e wereldoorlog.

Het verhaal begint in België en hoe haar jeugd is. Ze is vijfde uit een gezin van tien kinderen. Ze is deugniet en houdt van plagen. Ze wordt streng maar liefdevol opgevoed.

Dan breekt de eerste wereldoorlog aan..Ze moeten vluchten voor de Duitsers en komen in Nederland terecht die in die tijd neutraal is. Ze komen bij een gezin waar ze worden opgevangen en moeten werken voor de kost.Zonder spoilers weg te geven was dit een zware tijd. Echter voel je dit niet. De hoofdpersoon is wel verdrietig en blij. Maar je wordt er niet in mee genomen.

In de tweede wereldoorlog wordt ze verzetsstrijder. Ze verricht heldhaftig werk. Er wordt in het verleden verteld hierover. Je voelt de spanning hier en daar in confrontaties met de Duitsers. De echte angst voel je niet. Je begrijpt wat er gedaan wordt en waarom. Maar het is meer een opsomming van gebeurtenissen. De echte emoties ontbreken. Behalve verdriet en met de bevrijding de blijdschap.

Het is boek is opgedragen aan de schrijfster haar oma. Ze heeft haar verhaal willen vertellen en dat is gelukt.
Het is een prettige schrijfstijl. Waardoor het boek zo wordt uitgelezen.
Daarom krijgt het boek van mij 3 sterren

Een mooie ode aan het verzet - Vero13

Een mooie ode aan het verzet

ebook door vero13 24 februari 2021

We volgen het leven van Anita sinds haar geboorte in Zichem , de vlucht naar Nederland tijdens WO I, terugkeer naar België. En daarna het verloop tijdens WO II, en de jaren na de oorlog tot aan haar dood.
Het boek is een mooie weergave van het leven tijdens de 1ste en 2de wereldoorlog. Vooral de onmacht, het moeten vluchten, hun huis moeten afstaan, de angst, allemaal gebeurtenissen die ik zelf gelukkig niet heb meegemaakt, en me moeilijk kan voorstellen.
Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm , vanuit het perspectief van Anita.
Het leest heel gemakkelijk, maar ik miste wel de diepere gevoelens. Ze heeft veel gehuild, maar de echte onmacht, of de enorme woede, dat wordt niet echt beschreven. Het geeft je een kijkje op de leefwereld, maar heel oppervlakkig. Van mij mocht Anita haar karakter toch meer uitgewerkt worden, het was moeilijk om je in het personage in te leven. Het voelde meer als een opsomming van de gebeurtenissen, maar zonder de gevoelens echt tot uiting te laten komen. Maar toch is het een boek die interessant is en waardoor je met veel respect terug kijkt naar de vele mensen van het verzet, die met gevaar voor eigen leven, vele mensen van de dood hebben gered.

Lie Frooninckx

Ik las ‘Anita’ van Ann Alaerts
Door Lie Frooninckx
Anita is een moedige vrouw, alles heeft ze over voor haar familie. Het leven tijdens de oorlogsjaren, na het overlijden van haar man, was niet eenvoudig maar ze vond de kracht om via het verzet de Duitsers tegen te werken, door verkoop van ‘verboden’ kranten en verstoppen van de bevrijders.
Een boeiend verhaal en voor de ‘ouderen’ onder ons zeer herkenbaar.
Zeker een aanrader als je meer wil kennen over het verzet in oorlogstijd.
Ik geef dit boek 4 ****

Gedichten uit het leven gegrepen

Paperback & Ebook

Stille beschouwingen - Erika van Dalen

Stille beschouwingen

 door Erika van Dalen

De zaak Delfosse

Paperback & ebook

Ann Huysmans

Ik heb de eer gehad om deze boek te mogen lezen!
Hanne is een politieagent waarvan de man is van neergeschoten. En Kate haar man is overleden aan kanker.
Hanne leert Kate kennen dankzij haar psycholoog waar Hanne in behandeling is. Ze worden vrienden.
De moordenaar van Hanne’s man stalkt haar en ziet dat ze nog steeds miserabel voelt en dat doet hem enorm deugd haar zo te zien. Maar Kate krijgt Hanne zover dat ze terug aan het werk kan als adviseur van de politie. Ze openen een cold case, de zaak Delfosse. Hij is namelijk vermoord door dezelfde moordenaar. Maar als de moordenaar ziet dat Hanne terug openbloeit door het werk, wilt hij wraak nemen. Hij heeft alles geprobeerd, tot dat hij Kate en haar zoon ontvoerd.
Hanne bijt zich meer vast in de zaak.
Uiteindelijk komen ze te weten wie de moordenaar is en heeft zich dan uiteindelijk van het leven berooft. Hij wilde haar dat plezier niet gunnen.
Ik heb deze boek in een wip en een knip helemaal uitgelezen. Tot s’nachts toe. Hij is heel spannend. Ook leest hij heel vlot. Ik kan alleen maar aanraden om te lezen. Aan de volgende lezer, super veel plezier en geniet.
15/06/2022

Wijna Wagenaar

Na een logeerpartij heb ik De zaak Delfosse van Ann Alaerts gelezen
Hanne haar man is vermoord zonder reden , dat heeft een grote impact op haar geestelijke gezondheid .
Dan leert ze Kate en haar zoontje Victor kennen , Kate’s man is gestorven aan kanker .
Dat zorgt ervoor dat ze elkaar goed aanvoelen en troosten kunnen.
Kate pakt haar baan als politieagent weer op , ze mag een cold-caseunit gaan leiden .
Dat is een 10 jaar oude moord op een juwelier , wat best een ingewikkelde zaak blijkt .
Mijn leeservaring
De cover lokte mij het boek in door het straatje wat je ziet .
Ik heb erg genoten van dit boek en had het dan ook in 2 dagen uit .
Ik vind het altijd fijn lezen als het door een Belgische auteur is geschreven .
Het taalgebruik is altijd wat zachter en leest prettig .
Het boek is mooi verdeelt in hoofdstukken tussen Kate , Hanna ,en de moordenaar , wat fijn en duidelijk leest
De personages zijn goed uitgewerkt waardoor je wat dieper het verhaal in getrokken word .
De spanning bouwt zich rustig aan op , en krijgt tegen het einde meer vaart tot de climax aan het einde .
Van mij krijgt het 4 sterrren , ik wil zeker meer van deze auteur lezen
Ga zo door , ik ben fan.
19/06/2022

Kimberly Visser

De zaak Delflosse
Ik vind het een vlot lezend boek. Ik weet dat het door een Belg geschreven is, dat maakt: dat ik soms denk wat een rare zin.
Ik ben nu zover dat er 3  verhaallijnen inzitten.
Een van Hanne, de rechercheur,
Twee de moordenaar van Hannes man, de moordenaar is zijn vriendin aan een moord verloren,
Drie Kate die haar man gestorven is aan een ziekte.
Inmiddels is Hanne een oude zaak aan het herzien. Dat is niet gemakkelijk de zaak is van 10 jaar terug. Ze zoekt nu een peuk voor DNA onderzoek, maar ze kan het niet vinden. Deze is zoek geraakt.
Daarnaast is er een brief die Kate aan Hanne gegeven heeft. Hanne maakt hem open op het bureau na overleg met de commissaris. Ze komt een informant op het spoor, maar ze geloofd hem niet.  Hanne begrijpt niet waarom de informant werd doodgeschoten.
Een paar dagen later worden  Kate en haar zoon Victor ontvoerd.  Na veel onderzoek en verhoren weet ze nu wie de moordenaar van Delfosse is, maar wat ook waarom Kate en Victor ontvoerd zijn geweest. Hiernaast komt Hanne ook te weten dat er een mol in het kantoor zit.dat Ook het lek op bureau word opgelost, met name Geert en die word goed aan de tand gevoeld na zijn arrestatie. Hij weet echter waar Kate en haar zoontje worden vast gehouden. De ontvoering word opgelost. Er worden een aantal mensen ondervraagt. De hoofddader schiet zich zelf dood.
Ik vind het een erg spannend mooi verhaal en raad het aan voor iedereen die van een goed verhaal houd.
28/06/2022

Lie Frooninckx

In ‘de zaak Delfosse’, geschreven door Ann Alaerts , leren we Hanne kennen. Na de moord op haar man werd ze op non-actief gezet bij de politie. Ze vind het leven moeilijk en het lukt haar maar niet om er terug plezier in te krijgen.
Haar psycholoog raadt haar aan om eens naar een andere patiënt te bellen en deze als hulp in te schakelen. Kate heeft haar man recent verloren, hij is gestorven aan vergevorderde kanker, waardoor ze begrijpt wat Hanne doormaakt.
Hanne wil heel graag terug gaan werken en Kate moedigt haar hierin aan. Een 10 jaar oud dossier over een moord op een juwelier wordt de eerste opdracht voor de nieuwe adviseur van de ‘cold-case’- unit.
Korte hoofdstukken vertellen het verhaal van Hanne en Kate. We lezen hoe Hanne steeds beter wordt door de goede zorgen van Kate, hoe ze zich inwerkt in het dossier Delfosse, hoe ze hoopt de moordenaar te vinden.
Naast dit is er ook het verhaal van de moordenaar. Hij is niet blij dat uitgerekend Hanne het dossier kreeg doorgespeeld en wil haar het leven zo moeilijk mogelijk maken.
Beide verhalen vullen elkaar aan.
Samen nadenken over feiten, gepleegd door de verdachten, door de moordenaar, maakt het verhaal wel spannend.
De personages zijn goed uitgewerkt, wat ze meemaken zie je in gedachten voor je.
De spanning sluip langzaam door het verhaal, wordt goed opgebouwd, het einde is onverwacht.
Een goed geschreven boek, een aanrader.
21/07/2022

Reinhilde Coppens

Thrillerreeks

Enige tijd na de moord op haar man, pakt politieagente Hanne haar werk terug op. Ze krijgt van haar commissaris de opdracht een cold-case unit op te richten. Hun eerste zaak is de 10 jaar oude moord op een juwelier. Het is vlot geschreven met verrassende plotwendingen, die in het laatste hoofdstuk allemaal samenkomen en opgelost worden. Ann Alaerts is een vrij onbekende schrijfster met een goede fantasie en een oog voor “op het puntje van je stoel zittende” spanning. Ze wisselt spanning en ontlading goed af. Bij de zaak Delfosse val je van de ene verrassing in de andere.

5 sterren

17/08/2022

Back To Top