Skip to content

Reeds uitgegeven (e-)boek(en)

Boekenbestellen.nl

Daar ik geen eigen ordersysteem heb waarop U als bezoeker mijn (e-)boek(en) kunt bestellen. U kunt altijd Uw (e-)boek(en) bestellen via de bestelmodule van boekenbestellen.nl, welke gekoppeld is aan deze website.

DE ZAAK DELFOSSE

Samenvatting

De man van Hanne is zonder duidelijke reden vermoord.
Dit heeft ze nooit goed kunnen verwerken, totdat ze Kate ontmoet. Kate heeft een zoontje dat ze alleen opvoedt.
Kates man is niet zo lang geleden gestorven aan kanker.
De twee vrouwen kunnen goed met elkaar opschieten en vinden bovendien troost bij elkaar.
Nu ze zich beter voelt, pakt Hanne haar baan als politieagente weer op. Ze krijgt van de commissaris de opdracht om een cold-case-unit op te richten.
De eerste zaak die ze krijgt is een moord van tien jaar geleden op een juwelier. Ze begint er met volle overgave aan. De zaak blijkt echter ingewikkelder dan op het eerste gezicht lijkt …

Fragment

Hanne Fierens was al jaren gelukkig getrouwd. Ze werkte als moordrechercheur in het politiekorps van Antwerpen en was erg goed in haar vak. Haar echtgenoot, de intelligente Dirk Fierens, was bankdirecteur. Hij werkte bij een bank dicht bij huis en maakte lange dagen, maar elke avond kwam hij goedgemutst terug. Hij zag er altijd heel gedistingeerd uit. Zijn korte bruine haar deed zijn slanke gezicht en getrainde lichaam goed uitkomen. Hanne zelf mocht er ook zijn, met haar lange donkerblonde haar, haar iets ronde gezicht en een vrouwelijk lichaam met mooie rondingen. Ze zag haar man na al die jaren dat ze samen waren, nog elke dag even graag. Tot hij plotseling op een gewelddadige manier uit haar leven werd weggerukt. Sindsdien moest ze het doen met de herinneringen. Ze zag hem in gedachten nog elke dag naar haar lachen, en op die momenten kreeg ze een warm gevoel. Als zijn beeld daarna verdween, gleed ze in een soort van depressie. Ze huilde zich elke avond in slaap. God, wat wilde ze graag dat hij
nog leefde!

Verward en badend in het zweet schrikt ze wakker. Ze gaat rechtop in haar bed zitten. Ze beseft dat ze weer heeft gedroomd. Het is steeds weer dezelfde nachtmerrie.
Hanne en haar man lopen in het park. Hij vertelt een grap en

Hanne begin te lachen. Op een gegeven moment … pang. Dirk grijpt naar zijn borst en … Hanne kijkt hem aan … ze ziet zijn ogen staren, Ze vraagt nog: “Gaat het?” Hij kan niet meer antwoorden, hij zakt in elkaar. Hanne begint hysterisch te huilen en om hulp te roepen.

Nog steeds als Hanne wakker wordt en haar ogen opent, weet ze even niet waar ze is. Dan herinnert ze het zich weer. Ze is in haar eigen slaapkamer, in het tweepersoonsbed dat ze vroeger met Dirk deelde. Ze slaakt een diepe zucht en telt langzaam tot tien om zichzelf te kalmeren. Dat werkt. Haar hart begint minder hard te bonzen en ze kan weer wat helderder denken.

Deze boek heb ik zowel in paperback als eboek uitgegeven.

Binding : paperback/eboek

Auteur : Ann Alaerts

Bestandstype : paperback/epub

Distributievorm : paperback/eboek

Uitgeverij : Ann Alaerts

Eerste druk juni 2022
© 2022 Ann Alaerts
Omslag en binnenwerk: Haags Bureau | Boekenmakers
Beeld omslag: Shutterstock
Druk: Pumbo.nl
ISBN paperback 9789446209655

ISBN eboek 9789464209648
NUR 332

Prijs paperback : 24,95 Euro

Prijs eboek : 20,00 Euro

GEDICHTEN UIT HET LEVEN GEGREPEN

Samenvatting

Ik ben gedichten beginnen te schrijven in het middelbaar onderwijs. Ik werd vanaf de kleuterschool tot het eerste middelbaar gepest door mijn medeleerlingen.
Ik ben altijd al een beetje speciaal geweest. Ik heb nooit behoefte gehad aan veel vrienden of vriendinnen te hebben. Hierdoor werd ik vaak verkeerd begrepen en leek het alsof ik geen gevoelens had. Iemand die me beter kent, weet dat dit zeker niet waar is.

Fragment

Zeventien

Zeventien,
Je weet niet wat te doen.
Zeventien,
Bijna achttien,
Bijna volwassen,
Maar net niet.

Wat zouden jullie doen,
Als jullie zo oud worden?
Zeventien,
Het zou een leuke leeftijd moeten zijn,
Maar voor sommigen onder ons,
Is dat een onnozele leeftijd.

Zeventien,
Er zijn kinderen
Die niet eens zo oud kunnen worden.
Kinderen aan de drugs,
Weggelopen kinderen,
Gehandicapte kinderen,
Hoe oud kunnen zij worden?

Deze boek heb ik zowel in paperback als eboek uitgegeven.

Binding : paperback / epub

Auteur : Ann Alaerts

Bestandstype : paperback / epub

Distributievorm : paperback / eboek (digitaal)

Uitgeverij : Ann Alaerts

Eerste druk, augustus 2021
© 2021 Ann Alaerts
Omslag en binnenwerk: Haags Bureau | Boekenmakers
Beeld omslag: Shutterstock
Druk: Pumbo.nl
ISBN paperback : 9789464209624

ISBN eboek : 9789464209631
NUR 373

Prijs paperback : 14,00 Euro

Prijs eboek : 10,00 Euro

Samenvatting

Het leven van Anita Jordens is nooit echt simpel geweest. Ze is geboren als vijfde van een gezin van tien. Als kind was ze een deugnietje. Toen de oorlog in 1914 uitbrak, moesten haar ouders vluchtten voor de Duitsers. Ze vonden een vriendelijk gezin in Nederland, waar ze moesten werken voor de kost.

Na de oorlog vonden ze een huis in Schaffen en moest ze van haar ouders gaan werken voor de kost. Na verloop van tijd vond ze een man waar ze verliefd op werd. Is hij de ware?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging ze bij het verzet. Hoe zou dit aflopen?

Fragment

In 1914 was ik negentien jaar oud. Op een dag, mijn ouders waren op het veld aan het werk, zagen we een groep Duitsers onze kant uitkomen.
Een van hen riep naar mijn vader: ‘Du da! Komm her!’
Mijn vader slikte en gehoorzaamde.
‘Wir machen dein Haus,’ zei die Duitser. Of zoiets, zo klonk het tenminste. ‘Du musst dein Haus verlassen.’
Ze stonden ons toe dat we twee paarden, twee koeien, twee varkens en twee kippen meenamen. We pakten onze spullen bij elkaar en vertrokken in doodse stilte. Op een gegeven moment sloten we ons in stilte aan bij een karavaan van vluchtelingen die naar Nederland trok.
Ik kon me niet meer inhouden. ‘Waarom heb je niet aangedrongen, gezegd dat we niet weg zouden gaan, zodat we in ons huis konden blijven?’ vroeg ik mijn vader.
Vader zuchtte. ‘Heb je die Duitser gehoord? Als ik hem had tegengesproken, hadden ze me in de gevangenis gesmeten.’
Ik wilde huilen. ‘Ik vind het niet leuk.’
‘Wij ook niet, schat,’ snikte mijn vader.
De tocht was lang en moeilijk. We liepen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. We sliepen meestal onder de blote hemel. We slachtten een van onze dieren en roosterden het vlees op het vuur, dat we ook gebruikten om ons warm te houden. Nu en dan logeerden we bij mensen, en kregen dan iets te eten en te drinken.
Soms keek ik achterom, naar waar ons huis stond. Ik kon het al lang niet meer zien.
Net toen ik dacht dat we ons hele leven zouden moeten blijven lopen, klopte vader bij een boerderij aan. Een vriendelijke boer deed open. ‘Sorry dat ik aanklop, maar zou ik met mijn gezin eventueel bij jullie mogen overnachten?’ vroeg mijn vader.
‘Maar natuurlijk, ons huis staat altijd open voor mensen in nood. Mijn naam is Johan, en wie zijn jullie?’
‘Mijn naam is Bert Jordens en dit is mijn gezin.’
De boer nodigde ons aan tafel. ‘Er is genoeg voor iedereen,’ zei hij.
Er was niet genoeg, dat kon je zo zien. De maaltijd was karig: pap met brood en water. We aten, want we hadden vreselijke honger, en daarna konden we letterlijk geen pap meer zeggen.
‘Waar komen jullie vandaan?’ vroeg de boer.
Vader vertelde het verhaal van onze vlucht uit Zichem.
‘Jullie hebben geluk,’ zei boer Johan, ‘Nederland is niet zo ver meer weg. Nederland is neutraal.’
Ik vroeg: ‘Wat betekent neutraal?’
‘Neutraal betekent goed,’ antwoordde de boer.
Hij wees ons de schuur, waar veel vers hooi lag. We vielen als een blok in slaap, zo uitgeput waren we. We werden pas weer wakker toen de haan kraaide en zagen toen dat boer Johan een emmer met water en een stuk zeep voor ons had klaargezet. In het huis kregen we weer te eten: brood, kaas en verse koemelk deze keer. We moesten verder en opschieten zelfs, want de oorlog kwam dichterbij. Boer Johan gaf ons een pakje met wat lekkers erin mee.
Vader wilde het niet aannemen. ‘Jullie hebben het zelf hard nodig,’ zei hij.
‘Neem het,’ zei boer Johan. ‘Jullie hebben het op dit moment harder te verduren dan wij. Wij hebben onze dieren en ons veld nog. Zolang het duurt tenminste. Je weet het nooit.’
We namen in koor afscheid en begonnen aan het laatste stuk van onze reis.
Ik mijmerde: Wat is neutraal? Neutraal was Nederland, neutraal was onze redding. We vonden aan het einde van de dag weer een boerenfamilie die ons wilde helpen. We mochten een tijdje bij ze logeren, als we maar meehielpen op de boerderij. In de verte hoorden we de oorlog. Hoe klonk de oorlog? Gekletter, kanonnen als vuurwerk, doffe schoten als tijdens de herfstjacht. We lazen de angst in elkaars ogen. Soms durfden we het huis niet uit en namen we elkaar in de armen. Toen op een keer de schoten van wat verder weg klonken, raapte vader zijn moed bijeen en ging naar buiten, maar de oorlog was nog niet aan het voorbijgaan, de harde knallen begonnen opnieuw. De oorlog rolde dichterbij. Gelukkig waren wij nu in ‘neutraal’ gebied. We hoopten en baden dat de gevechten snel zouden ophouden, straks, morgen, zo gauw mogelijk. We bleven dicht bij elkaar en we beefden van schrik. Moeder verzette haar sombere gedachten met koken. Wendy en ik deden dat met poetsen. Soms hield het kanongebulder op en hielden we ons bezig met ‘gewone’ dingen, maar eigenlijk was niets zomaar ‘gewoon’.

Deze boek heb ik zowel in paperback als eboek uitgegeven.

Binding : paperback / epub

Auteur : Ann Alaerts

Bestandstype : paperback / epub

Distributievorm : paperback / eboek (digitaal)

Uitgeverij : Ann Alaerts

Eerste druk, januari 2021

@2021 Ann Alaerts

Omslag en binnenwerk: Haags Bureau | Boekenmakers

Beeld omslag: Schutterstock

Druk: Pumbo.nl

ISBN paperback : 9789464209600

ISBN eboek : 9789464209617

NUR 350

Prijs paperback : 19,95 Euro

Prijs epub : 15,95 Euro

Samenvatting

Catherine, de Regenboogprinses, woont samen met haar ouders in een kasteel in Regenboogland. Ze vind haar leven saai en besluit op een dag om op avontuur te trekken en de mensen te leren kennen.

Als eerste ontmoet ze de familie De Bakker. Dit is een fijne familie waarvan de vrouw het Syndroom van Guillaume Barré heeft. Ze helpt de familie zo goed en zo kwaad te kan. Alles loopt goed totdat Anny, de dochter ontvoerd wordt door haar broer Patrick, die aan de drugs zit.

Wordt de dochter teruggevonden? Waarom heeft haar broer haar ontvoerd? In deze woelige tijden probeert Lilly, aka Catherine, de familie te helpen. Lukt dit?

Fragment

ls eerste komt ze een bakker tegen die ’s morgensvroeg op weg is om zijn broden aan de man te brengen. Hij ziet haar liggen op de grond en denkt, och de zoveelste klaploper. Maar toch is er iets aan deze vrouw, waarom hij er toch niet aan kan voorbij gaan. Hij kan er geen vinger opleggen en gaat naar haar toe.
“Hoe heet je?’, vraagt hij op vriendelijke toon. Catherine wordt verrast en verbaast wakker.
“Lilly”, antwoordt ze, “En jij?”
“Louis, de bakker van het dorp. Ik ben op ronde om mijn broden aan de man te brengen. Heb je honger?”
“Ja, graag als je het niet erg vind wil ik een broodje, om mijn honger te stillen.”
“Geen probleem, wil je met me meelopen, dan moet ik deze ronde eens niet alleen doen.”
“Graag.” En zo krijgt ze haar broodje om te eten en loopt ze met de bakker mee en keuvelt ze met hem.
Zo leert ze onder andere dat hij een vrouw en drie kinderen heeft, die hij allemaal dolgraag ziet, maar het leven toch niet al te gemakkelijk is, daar hij de alleenverdiener van het gezin is. Zijn vrouw Greetje is gehandicapt – ze heeft het syndroom van Guillaume Barré.

Op een ochtend wordt Lilly wakker, er is heel wat beroering.
‘Wat is er aan de hand?’, denkt ze. Als eerste komt ze Louis tegen, helemaal in paniek, krijgt ze geen woord uit. Daarna gaat ze naar de living, daar ziet ze Greetje, volledig in tranen en de twee zonen. Maar waar in hemelsnaam is Anny? Dan laat Steven een briefje zien. Als je je dochter ooit nog levend wil zien, gelieve de politie niet te willen verwittigen

Binding : Epub
Auteur : Ann Alaerts
Bestandstype : epub
Distributievorm : Ebook (digitaal)
Uitgeverij : Ann Alaerts
ISBN : 9789464000146
Datum publicatie : 11-2019

Prijs : 19,95 Euro

Back To Top